FOOD BLOG, Strana 2

BUDDHA BOWLS V TELERÁNE

Buddha bowl je veľmi obľúbeným druhom jedla u vegánov, vegetariánov, ale aj u ľudí, ktorí jedia všetko, no stravujú sa zdravo. Je to takzvaná miska plná zdravia a samozrejme aj rôznych chutí a farieb. Jej príprava môže vyzerať zložito, keďže tam je viacero surovín a každá sa pripravuje zvl...

ZELENINOVÉ ŠPÍZY S BYLINKOVÝM DIPOM

Potrebujeme: rozne druhy zeleniny (paprika, červená cibuľa, hríby, cuketa, baklažán, kukurica) syr napr hallumi, mozzarela, údený syr olivový olej cesnak petržlenová vňať  soľ, mleté korenie Na dip: 200 ml kyslej smotany alebo hustého bieleho jogurtu 1 strúčik cesnaku hrsť nas...

NEZABUDNUTEĽNÝ TUNIAK NA GRILE

POTREBUJEME: 4 ks steaky z tuniaka 4 lyžice sójovej omáčky 2 ks strúčiky 1 lyžica limetkovej šťavy 2 lyžice sezamového alebo olivového oleja 1 lyžica medu koriander vňať Postup: Pripravíme marinádu zo sójo...

GRILOVANÉ BROSKYNE NA FOGO

Grilovačky patria neodmysliteľne k letu. Položiť však na gril ovocie nenapadne každého. Vyskúšajte nový twist a zakončite vašu party sladkou bodkou, na ktorú nikto len tak ľahko nezabudne. Suroviny 4 broskyne (čerstvé, alebo možno použiť aj marhule alebo nektárinky) 2 lyžice medu 1 cit...

GRILOVANÝ ANANÁS S MASCARPONE

Každá dobrá večera alebo aj obed končí sladkou bodkou. Na grilovačke tomu nemôže byť inak a rozohriaty gril využite až do samého konca. Šťavnatý ananás plný vitamínov a enzýmov osvieži ale aj podporí trávenie. Tento recept si zamilujete a tip: skvelé su aj rovnako grilované broskyne či dokonca melón...

STEAK S CHIMICHURI OMÁČKOU

Poriadny kus mäsa patrí ku grilovačke ako pena na pivo. Krevetky, rybičky, šaláty sú nepochybne fajn, ale kto by odolal kusu dobrého steaku? Pripravila som pre Vás na grile foGO! recept na originálny steak s tradičnou argentínskou omáčkou chimichuri. 4 steaky z hovädzej sviečkovice 1 cib...

KREVETY S PETRŽLENOVÝM PESTOM

Leto sa nezávratne blíži, vyťahujeme slnečné okuliare, sukne a my gurmáni aj grily. Ja som len nedávno začala spoluprácu so skvelými slovenskými grilmi a ohniskami foGO! ktoré si môžete vziať so sebou na cesty, na výlety na hory, k moru, na dvor, balkón aj terasu. Tento víkend som na ňom pripravila...

ŠPARGĽOVÉ RISOTTO

Špargľová sezóna začala, vyberte sa cez víkend na trh zohnať čerstvú zelenú, aby ste si mohli uvariť toto fantastické rizoto. Špargľa, prezývaná aj „kráľovná zeleniny“, sa v minulosti používala ako liek a pre jej afrodiziakálne účinky bola v stredovekých kláštoroch zakázaná. Je nízkokalorickou potra...

Zdravé desiaty v Teleráne

Lockdown konečne ustupuje a tak aj naše deti môžu vybrať po mesiacoch homeschoolingu do škôl. V Teleráne som pripravila zdravé desiaty, ktorými ich určite potešíte.  Pripravovala som Muffiny s ovocím, vločkami a orieškami: Potrebujeme: 1 vajce 1 hrnček kokosového cukru alebo popučených...

Mrkvové recepty v Teleráne

Jar definitívne prišla a ktorá surovina patrí viac k jari ako mrkva. Obyčajná, klasická, lacná, dostupná, všetci ju máme doma. Prečo si z nej nepripraviť trochu iné recepty? Dnes som teda v Teleráne pripravila: Mrkvové cupcakes Potrebujeme: 2 vajcia 1 hrnček hnedého cukru 1 lyžička perníkov...