Spoznajte moju druhú knihu, ktorej vydanie môžete podporiť na startlab.sk/stratena-najdena/ a predobjednať si ju tak s predstihom.

ZELENINOVÉ ŠPÍZY S BYLINKOVÝM DIPOM

Potrebujeme:

  • rozne druhy zeleniny (paprika, červená cibuľa, hríby, cuketa, baklažán, kukurica)
  • syr napr hallumi, mozzarela, údený syr
  • olivový olej
  • cesnak
  • petržlenová vňať 
  • soľ, mleté korenie

Na dip:

  • 200 ml kyslej smotany alebo hustého bieleho jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť nasekaných čerstvých byliniek (bazalka, tymián, petržlen, pažítka...)

0H2A3771

Postup:

Zeleninu nakrájame na väčšie kusy a na preskačku navliekame na špajdle alebo kovové špízy. Olej zmiešame s prelisovaným cesnakom a na jemno nasekanou vňatou, dochutíme soľou a korením a touto zmesou natierame špízy. Grilujeme 3 minúty z každej strany, zelenina by mala zostať chrumkavá.

 Dip si pripravte vopred, aby bol dobre studený. Smotanu zmiešajte s cesnakom a bylinkami. Hotové špízy namáčame do dipu a podávame samostatne alebo k mäsu.

kebaby na grile