ZELENINOVÉ ŠPÍZY S BYLINKOVÝM DIPOM

Potrebujeme:

  • rozne druhy zeleniny (paprika, červená cibuľa, hríby, cuketa, baklažán, kukurica)
  • syr napr hallumi, mozzarela, údený syr
  • olivový olej
  • cesnak
  • petržlenová vňať 
  • soľ, mleté korenie

Na dip:

  • 200 ml kyslej smotany alebo hustého bieleho jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť nasekaných čerstvých byliniek (bazalka, tymián, petržlen, pažítka...)

0H2A3771

Postup:

Zeleninu nakrájame na väčšie kusy a na preskačku navliekame na špajdle alebo kovové špízy. Olej zmiešame s prelisovaným cesnakom a na jemno nasekanou vňatou, dochutíme soľou a korením a touto zmesou natierame špízy. Grilujeme 3 minúty z každej strany, zelenina by mala zostať chrumkavá.

 Dip si pripravte vopred, aby bol dobre studený. Smotanu zmiešajte s cesnakom a bylinkami. Hotové špízy namáčame do dipu a podávame samostatne alebo k mäsu.

kebaby na grile

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie