KREVETY S PETRŽLENOVÝM PESTOM

Leto sa nezávratne blíži, vyťahujeme slnečné okuliare, sukne a my gurmáni aj grily. Ja som len nedávno začala spoluprácu so skvelými slovenskými grilmi a ohniskami foGO! ktoré si môžete vziať so sebou na cesty, na výlety na hory, k moru, na dvor, balkón aj terasu.

Tento víkend som na ňom pripravila neskutočne dobré krevety, ktoré si zamiluje každý gurmán. Petržlenové pesto pasuje aj k hydine alebo inému mäsu, takže kľudne popustite fantáziu a inšpirujte sa.

Suroviny:

  • 0,5 - 1 kg kreviet
  • olivový olej
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • soľ, korenie
  • na omáčku:
  • 200 g medu
  • 2 chilli papričky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • citrónová šťava


Postup: Krevety vložíme do marinády z oleja, pretlačeného cesnaku, nasekanej petržlenovej vňate. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľku marinovať. Panvicu alebo gril rozpálime a krevety sprudka opečieme. Na omáčku zmiešame med, trený cesnak, dochutíme čili a citrónovou šťavou. Hotovou omáčkou zalejeme opečené krevety a krátko spoločne prehrejeme. Podávame s opečenou bagetkou. Nezabudnite na dobré suché vychladené biele víno :)

krevety petržlen

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie