ZELENÝ HRÁŠOK V TELERÁNE

IMG-8750

Hráškovo citrónové pesto

Potrebujeme:
  • 300 g hrášku
  • šťava z 1 citróna a troška kôry
  • 50 g slnečnicových semiačok
  • 100 ml olivový olej
  • 3 ks ančovičky
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie
Všetko pomixujeme a môžeme používať na cestoviny ale aj ako nátierku.
 
 

Hráškové risotto

 Potrebujeme:
  • 100 g ryže arborio (guľatozrnná)
  • 1 PL olivový olej
  • 1 červená cibuľa
  • 200 ml bieleho vína
  • 500 ml vývar
  • 300 g hrášku
  • 1 KL kurkuma alebo štipka šafrán
  • 50 g masla
  • 100 g parmezán
  • soľ
  • mleté čierne korenie
 
Cibuľku nakrájame a orestujeme na oleji. Pridáme ryžu, orestujeme a zalejeme vínom. Necháme odpariť. Pridáme vývar a varíme pomaly 15 minút. Na záver pridáme hrášok, časť môžeme rozmixovať na pyré a pridať aby bolo rizoto zelené. Povaríme ešte 3 minúty aby zostal hrášok zelený a odstavíme z ohňa. Na záver pridáme maslo a nastrúhaný parmezán.
 
 
hráškové risotto
  

Hráškové pyré (príloha k mäsu, rybám, zelenine)

 
Potrebujeme: 
  • 400 g hrášku
  • 200 g zemiakov
  • 50 g masla
  • 300 ml rastlinného mlieka alebo smotany
  • štipka muškátový oriešok
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie
 
Zemiaky uvaríme do mäkka. Tesne pred dovarením pridáme hrášok a odstavíme, aby ostal zelený. Scedíme z vody, pridáme maslo, smotanu a koreniny a pomixujeme na hladké pyré, ktoré sa fantasticky hodí k mäsu ale aj syrom či rôznym druhom zeleniny.
 
 
IMG-8530

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie