BBQ foGO RIBS

Osobne nie som úplne mäsový typ, v zmysle že by som potrebovala mäso každý deň. No je pár mäsových jedál, ktoré absolútne milujem a jedny z nich sú rebierka. Toto je môj recept na domáce BBQ. (Tie ďalšie obľúbené sú krídla a pulled pork :) )

Suroviny

  • 2 PL paradajkový pretlak
  • 1 PL worchester omáčka
  • 1 PL sójová omáčka
  • 2 PL med
  • 1 PL jablčný ocot
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej

0H2A3771

Postup:  Cibuľu si nakrájame najdrobnejšie ako sa dá a smažíme ju na oleji cca 4-5 minút, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlak a všetky tekuté ingrediencie, nakoniec med a pretlačený cesnak (alebo tiež nadrobno). Varíme na miernom plameni asi 30 minút kým nebude mať omáčka požadovanú hustotu, nakoniec dochutíme soľou a korením.

Na záver omáčku rozixujeme na hladko. Môžeme ju používať aj ako marinádu a skladovať v chladničke aj niekoľko dní. Rebrá v nej necháme marinovať cez noc a potom ich grilujeme pomaly asi hodinu. Asi 15 minút pred dokončením som ich ešte potrela zvyškom marinády. Rebrá budú mať krásnu chrumkavú kôrčičku, kosti by sa mali oddeľovať od mäska.

 

ribs