Spoznajte moju druhú knihu, ktorej vydanie môžete podporiť na startlab.sk/stratena-najdena/ a predobjednať si ju tak s predstihom.

FRENCH TOASTS V TELERÁNE

Na francúzske toasty budete potrebovať (1 porcia):

  • 4 plátky sladkého sendvičového chleba, vianočk či briošky
  • 2 vajcia
  • 1 dcl plnotučného mlieka alebo rastlinného
  • 1 lyžicu vanilkového cukru, škorica, perníkové korenie
  • maslo na vyprážanie
  • oriešky podľa chuti, javorový sirup
  • štipku soli
  • ovocie podľa ľubovôle - jahody,  čučoriedky, maliny, banán, jablká, hrušky, mango
  • práškový cukor
 

V miske si rozšľaháme vajcia s mliekom, vanilkovým cukorm a štipkou soli. Toasty vo vajíčku kompletne obalíme. Toasty opečieme na masle z oboch strán do chrumkava. 

Opečené francúzske toasty uložíme na seba na tanier, navrch dáme kúsky nakrájaného ovocia (jablká môžeme vopred skaramelizovať) a polejeme sirupom, orieškami a pod. Na záver toasty poprášime cukrom. Dokonalé sladké raňajky.  Fantázii sa medze nekladú.

IMG-6803