TEKVICOVÉ RISOTTO S KOZÍM SYROM A ORECHMI

Jesenné risotto s kozím syrom, tekvicou a vlašskými orechmi
 
Potrebujeme:
 
  • 1 šalotka alebo červená cibuľa
  • 2 PL Olivový oleja
  • 1 PL Masla
  • 1 hrnček ryže arborio
  • 2 dcl biele suche vino
  • 5 dcl vyvar 
  • Tymián
  • lyžička kurkumy
  • Soľ
  • Čierne korenie 
  • Maslo na dokončenie 
  • Maslová alebo Hokkaidó tekvica
  • Vlašské orechy alebo slnečnicové semienka
  • Kozí syr, príp. niva alebo gorgonzola
  • Tekvicový olej
 
Postup:
Na panvici si rozohrejeme maslo a olej a na ňom opražíme cibuľu a na kocky nakrájanu tekvicu. Pridáme kurkumu, tymián a ryžu a zalejeme bielym vínom, necháme odpariť a potom pridáme vývar a varíme pomaly 15 minút do mäkka. Odstavíme z ohňa a primiešame 1 PL masla. Servirujeme poliate olejom, posypane orechmi, tekvicovým olejom a kozím syrom.
 
 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie