BBQ KUKURICA foGO

Kukurica patrí k letu, to všetci vieme. Milujú ju deti ale aj my dospelí. No najčastejšie ju jeme iba klasicky varenú vo vode. Viete však, že všetky dobré chute sa z nej takto vyvaria do vody? Čo tak šupnúť kukuricu na gril, potrieť ju fantastickým bylinkovým maslom a vychutnať si ju úplne inak? Určite vyskúšajte tento recept, stojí to za to.

grilled corn

Budeme potrebovať:

  • 6 klasov kukurice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • na bylinkové maslo:
  • 125 g masla
  • kôra z 1/2 citróna
  • 1 KL mletej papriky
  • 1 KL tymián
  • štipka korenia
  • alobal

0H2A3774

Najskôr si pripravíme bylinkové maslo. Zmäknuté maslo zmiešame s kôrou, paprikou, tymiánom a korením. Kukuricu umyjeme a každý klas zvlásť uložíme do alobalu a natrieme bylinkovým maslom. Osolíme, okoreníme, alobaly uzatvoríme a uložíme piecť na gri. Opekáme a priebežne otáčame na grile približne 30 minút. Odložíme kukurice z grilu, necháme chvíľu odležať, otvoríme alobal a môžeme ešte natrieť maslom, príp. posypať petržlenovou vňaťou, príp. pre fajnšmekrov koriandrom a pokvapkať limetkovou šťavou. Dobrú chuť :)

corn-w-chipotle-lime-garlic2

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie