BBQ KUKURICA foGO

Kukurica patrí k letu, to všetci vieme. Milujú ju deti ale aj my dospelí. No najčastejšie ju jeme iba klasicky varenú vo vode. Viete však, že všetky dobré chute sa z nej takto vyvaria do vody? Čo tak šupnúť kukuricu na gril, potrieť ju fantastickým bylinkovým maslom a vychutnať si ju úplne inak? Určite vyskúšajte tento recept, stojí to za to.

grilled corn

Budeme potrebovať:

  • 6 klasov kukurice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • na bylinkové maslo:
  • 125 g masla
  • kôra z 1/2 citróna
  • 1 KL mletej papriky
  • 1 KL tymián
  • štipka korenia
  • alobal

0H2A3774

Najskôr si pripravíme bylinkové maslo. Zmäknuté maslo zmiešame s kôrou, paprikou, tymiánom a korením. Kukuricu umyjeme a každý klas zvlásť uložíme do alobalu a natrieme bylinkovým maslom. Osolíme, okoreníme, alobaly uzatvoríme a uložíme piecť na gri. Opekáme a priebežne otáčame na grile približne 30 minút. Odložíme kukurice z grilu, necháme chvíľu odležať, otvoríme alobal a môžeme ešte natrieť maslom, príp. posypať petržlenovou vňaťou, príp. pre fajnšmekrov koriandrom a pokvapkať limetkovou šťavou. Dobrú chuť :)

corn-w-chipotle-lime-garlic2