ŠŤAVNATÝ BBQ LOSOS

Lososa snáď jedol už každý. A tým pádom každý vie, aké sklamanie je, keď na tanieri dostanete vysušeného lososa, ktorý sa na rybu ani nepodobá. Pripraviť lososa na grile dokáže každý a verte mi, bude vždy šťavnatý práve vďaka tejto skvele marináde, do ktorej ide ingrediencia, ktorú by ste určite nečakali - cukor...

lemon-dillsalmonfillets 

Budeme potrebovať:

Filet lososa (1 veľký cca 700 g) alebo kúsky / porcie menších

3 PL sójovej omáčky

1 PL hnedého cukru

1 KL soli

štipka chili

šťava z 1 pomaranča

1 PL olivového oleja

 

Ingrediencie na omáčku si zmiešame a necháme v ňom lososoa marinovať cez noc. Potom grilujeme zo strany kože (alebo v alobale aby sme predišli trhaniu mäsa) cca 10 minút z každej strany. Ak pripravujete celý filet, budete ho grilovať vcelku v alobale cca 30 minút. Marinádou počas pečenia lososa ešte natierame a na záver posypeme koriandrom, sezamom a podávame s kúskami citrusového ovocia.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie